Kleding- en Speelgoed Markt kerst 2023

Children choosing their new clothes and a present for Christmas.

Kleding- en speelgoedmarkt 2023 op de Manguito school in Puerto Plata.

Vorige zomer kregen we het bijzondere goede nieuws dat een van de Nederlandse bedrijven die containers verschepen naar de Dominicaanse Republiek enkele keren per jaar 2 gratis XL dozen meenemen voor onze Stichting. Dankzij dit gulle aanbod zijn we 2e hands kleding, schoenen en speelgoed gaan verzamelen. In oktober 2023 vertrokken de eerste dozen naar Santo Domingo met de boot en vervolgens over land verder tot de eindbestemming Puerto Plata.

Met al deze donaties konden we op de Manguito school in Puerto Plata een kerstmarkt organiseren. Alle kinderen konden hier kleding en een kadootje voor kerst uitzoeken. Het was een groot succes. Ook al is de kleding 2e hands, voor de kinderen voelde het als nieuwe kleding voor kerst. Daarnaast kregen velen de 1e keer in hun leven een kadootje voor kerst. In de meeste gezinnen is een kadootje zelfs met kerst geen prioriteit.

Bij de speelgoedmarkt startten we met de hoogste klassen, die in groepjes van 5 iets uit mochten zoeken. Sommige kinderen hadden hun keuze binnen 2 seconden gemaakt, voor anderen was het een hele lastige keuze. Ze zagen zo veel moois, ze wisten niet wat ze moesten kiezen.

Ze waren heel blij met kleding en speelgoed, maar ………………. het grootste succes …………… de popcorn machine. Die was bij iedereen (zelfs de leerkrachten) favoriet.

Voor kerst 2024 zijn we zeker weer van plan om deze markt te herhalen. De eerste donaties van kleding, schoenen en speelgoed zijn al ontvangen, maar we kunnen nog veel meer gebruiken, om al deze kindjes een echt kerstgevoel te geven.

Children choosing their new clothes and a present for Christmas.

Vorige berichten