Kinderen helpen Kinderen – St. Dyonisius – Schinnen

Kinderen voor Kinderen

In de Dominicaanse Republiek hebben kinderen recht op gratis onderwijs, maar de kosten voor schooluniformen en -benodigdheden vormen nog steeds een zware last voor veel ouders. Met de Domino Foundation werken we aan verschillende manieren waarop mensen deze kinderen kunnen ondersteunen. Het schoolproject Kinderen voor Kinderen is een van die manieren. Op deze manier zamelen we niet alleen spullen in voor de school in Puerto Plata, maar we proberen de kinderen op Nederlandse scholen ook bewust te maken, dat onderwijs niet overal vanzelfsprekend is.

Maandag 13 mei 2024.
We starten voor de tweede keer het project Kinderen voor Kinderen. Ditmaal op de school van mijn neefje, Basisschool St. Dyonisius in Schinnen. Ook hier zijn de kinderen weer enthousiast. Gedurende 3 weken wordt er heel wat gedoneerd. De plastic boxen staan in alle 3 de units. Naast functionele schoolspullen ook hier weer leuke notitieboekjes, stikkervellen, sleutelhangers, knuffelbeestjes en etuis helemaal gevuld met spulletjes. 7 volle kratten en een gevulde rugzak mochten we op vrijdag 30 mei ophalen.

Thuis aangekomen, snel alles sorteren. De reguliere schoolspullen werden op zaterdag 31 mei al opgehaald om hun reis naar Puerto Plata te beginnen. De knuffelbeestjes en andere kadootjes gaan in september hun reis beginnen, zodat ze op tijd aankomen voor de speelgoed markt in december, waarbij alle kinderen, die deelnemen aan het project, een kerstkadootje uit mogen zoeken.

We zijn ook nu weer ontzettend dankbaar voor zoveel lieve mensen die denken aan de kinderen voor wie onderwijs geen vanzelfsprekendheid is!

 

 

Vorige berichten